Stancolás
A stancolás, mint egy gyors és költséghatékony lemezvágási technológia, mely technológiánk szerves részét képezi. Kérjen ajánlatot bizalommal.

Gyors és költséghatékony stancolás

Lézervágás mellett stancolás a másik rendelkezésre álló lemezvágási technológia. A stancolás technológiája bizonyos esetekben gyorsabb és költséghatékonyabb lemezmegmunkálást eredményez, mint a lézervágás.

Cégünk folyamatosan arra törekszik, hogy a lemezmegmunkálás területén minden technológiával rendelkezzük annak érdekében, hogy a vevői igényeket maximális ki tudjuk elégíteni és a versenyképességünket fokozni tudjuk.

Egy Trumatic 5000R típusú stancgép – amely maximális teljesítmény mellett percenként 1200 leütésre képes – áll rendelkezésünkre a vevői igények maximális kielégítése érdekében. Stancolással 8 mm lemezvastagságig vagyunk képesek szénacél, rozsdamentes acél vagy alumínium lemezt megmunkálni. A rotációs fejnek köszönhetően, egy technológiai lépésben lehetőség nyílik menetes furatok elkészítésére is.

A stancolás egy olyan szétválasztó módszert jelent, amely során a lemez egyetlen lökettel átvágásra kerül. Az egyes löketekkel különféle alakzatok kivágása válik lehetővé egy arra alkalmas szerszám segítségével, így különböző formákat hozhat létre a munkadarabban, például kerek lyukakat és megmunkálhat külső kontúrokat.

A stancolás a papírlyukasztáshoz hasonlóan működik: a lemez a bélyeg és a matrica között van. A bélyeg lefelé mozog és bemerül a matricába. A bélyeg és matrica éle egymással párhuzamosan elmozdulnak egymás mellett és közben leválasztják a lemezt. Ezért a stancolás a nyíróvágás csoporthoz tartozik.

A stancolás technológiája négy fázisban zajlik. Ha a bélyeg hozzáér a lemezhez, akkor az először deformálódik, ezt követően a gép vágja a lemezt. Végül az anyag belsejében olyan nagy lesz a feszültség, hogy a lemez letörik a vágáskontúr mentén. A kivágott lemezdarabot – a stancolás során keletkezett hulladékot – a gép kidobja lefelé. Amikor a bélyeg ismét felfelé halad, előfordulhat, hogy magával húzza a lemezt. Ebben az esetben a lehúzó leoldja a lemeztáblát a bélyegről. A munkafolyamat során minél nagyobb a lemez élének levágott része, annál jobb az él minősége.  (Forrás: trumpf.com)

Munkatársaink és a gépkezelők folyamatosan ellenőrzik a vágás minőségét. Lemezüzemünkből csak kifogástalan minőségben vágott lemez kerülhet ki.