A porfestés az egyik leggyakoribb felületkezelési technológia, amely a Luckympex Kft-nél is elérhető. Válasszon bennünket, kérjen ajánlatot porfestésre.

Magas minőségű porfestés

Cégünk rendelkezik saját porfestő üzemmel is, mely lehetőséget ad olyan komplex fémmegmunkálási szolgáltatások nyújtására, ahol a vevőink ránk bízhatják a termékeiket a műszaki előkészítéstől a porfestés mellett az összeszerelésig.

Az alkatrészek megfelelő előkészítése, tisztítása után – melyre minden esetben nagy figyelmet fordítunk – korszerű porfestő üzemünkben végezzük az alkatrészek felületkezelését. Munkatársaink magas felkészültsége, szaktudása a biztosíték a kimagasló minőségre. Üzemünkben csúcstechnológiát képviselő GEMA szóró berendezést használunk.

A munkafolyamatok alatt folyamatosan ellenőrizzük a vevő által meghatározott rétegvastagságot és minőséget. Üzemünket csak a kifogástalan minőségben festett termék hagyhatja el.

Jelenlegi kapacitásunkkal maximálisan 5500*1200*2400 mm-es termék porfestése történhet meg.

A technológiánk folyamatos fejlesztése és a megnövekedett gyártási kapacitásunk kiszolgálása érdekében 2020 évben egy automata porfestő üzemet indítunk. Az automata porfestő üzem professzionális technológiát képvisel, amely által egyenletes és kimagasló minőséget tudunk nagyobb mennyiségben biztosítani vevőink részére.

Porfestés során általában a RAL skálát alkalmazzuk, de vevői igény esetén egyedi színek vagy más színskála is használható. Leggyakrabban használt színek a RAL 7001, RAL 7016, RAL, 7035, RAL 9005

A vevői igények maradéktalan teljesítése és a kifogástalan porfestés érdekében a legjobb minőségű porfesték márkákat használjuk (TIGER, IGP, AXALTA).

A munkafolyamat alatt egy színezett műanyag-por alapú festéket hordanak fel az adott felületre elektrosztatikus szórópisztoly segítségével, így a fém felületén megtapad a műanyag porfesték, majd kemencében 160 – 200 Celsius-fokon ráolvasztják. Az így kapott felület rendkívül tartós, rugalmas és hőálló.

Porfestés előnyei:

  • nincs oldószer felhasználás
  • a porszóró berendezés zárt technológia, nincs káros anyag kibocsátás
  • fajlagosan olcsóbb
  • nagy felületek gyorsan bevonhatók nincs száradási idő, beégetés után azonnal használható
  • jól ellenáll az UV-sugárzásnak és az időjárási viszonyoknak

Porfestés vs. oldószeres festés

Több évtizedes tapasztalattal rendelkező munkatársaink igény esetén szakmai tanácsot tudnak nyújtani az adott termék vagy lemez alkatrész optimális felületkezeléséhez, legyen az porfestés, gyöngyszórás vagy oldószeres festés.

Az egyéb felületkezelési eljárásainkról részletesen itt olvashat.