• IPARI FÉNYEZÉS
  A tartós felületkezelés

  Ipari fényezés. Védőbevonat és esztétika egyben.

 • ÜGYFÉLKÖZPONTÚSÁG
  Minden igényre azonnal reagálunk.

  Célunk a vevői igények maximális kielégítése. Ezért folyamatosan mérjük, és fejlesztjük, folyamatainkat, tevékenységünket.

 • LEGYEN PARTNERÜNK
  Határok nélkül

  Szolgáltatásaink Magyarország egész területéről elérhetőek.

   

 • HÍVJON BENNÜNKET
  Kérjen ajánlatot

  Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésére. Rövid határidővel elkészítjük árajánlatunkat.

Ipari fényezés

 

 

A tartós felületkezelés

A porfestés mellett az ipari fényezés, azaz oldószeres vagy vízbázisú ipari festés is szolgáltatásunk része. Cégünk vállalja lemez alkatrészek, egyedi gépek, berendezések ipari fényezését, festését.

Az ipari fényezés két fő céllal rendelkezik. Egyrészt az, hogy védőbevonatot képezzen a munkadarab felületén és ezzel óvja a kémiai és fizikai sérülések ellen.  Másrészt a terméknek a vevői igényeknek megfelelő megjelenést kölcsönözzön, ezáltal növelve annak értékét.  Az ipari festés célja biztosítani a kifogástalan bevonatrendszert minden olyan környezetben, ahol festéket használnak.

Ipari fényezés a tartós felületkezelés

A nagy szakmai tapasztalattal rendelkező munkatársaink a vevővel minden esetben egyeztetik a festendő gép vagy lemez alkatrész pontos anyagát, felhasználási területét, funkcióját. Tesszük ezt annak érdekében, hogy az optimális felületkezelési eljárást tudjuk ajánlani a vevőink igényeinek maximális kielégítése érdekében. Számunkra legfontosabb a vevő elégedettsége.

A fényezés minőségének és tartósságának biztosítása érdekében mindig kellő figyelmet fordítunk a felület tisztítására, zsírtalanítására. A zsírtalanítás több lépésben zajlik. melynek során kollégáink folyamatosan ellenőrzik a zsírtalanító folyadék kémiai jellemzőit, és szükség esetén adalékanyagok hozzáadásával korrigálják azt. Ezt követi a termék lehető legtökéletesebb mértékű leszárítása, a felületen maradt folyadék ugyanis ipari fényezés minőségének romlását okozhatja.

Az ipari fényezés következő technológiai lépése az alapozás. Ehhez két darab 6500*4000*3000 mm-es felső befúvású, alsó elszívású túlnyomásos festőkabinnal rendelkezünk. Az alapozás után felszínre kerülő felületi hibák csiszolása javítása után kerül felhordásra a több rétegű fedőfesték.

A Luckympex Kft. több mint két évtizede van jelen az ipari fényezés területén, többek között rendelkezünk saválló illetve olajálló festékfelhordási tapasztalattal is.

A fényezés során használt festékeka következő összetevőkből állnak

 • pigmentek a festékréteg színét adják és fedést biztosítanak
 • kötőanyagok teszik lehetővé, hogy megfelelő keménységű réteg alakuljon ki a száradást követően
 • oldószerek feladata, hogy elősegítsék a festék folyékonyabbá válását
 • adalékanyagok a festékekhez kis mennyiségben hozzá adott kémiai anyagok. A festék minőségének javítását szolgálják. Különleges hatások érhetők el velük, felgyorsíthatják a szárítási folyamatot, növelhetik a hígfolyósságot, színezést tesznek lehetővé, stb.

A fényezés keretében vállaljuk tűzvédő bevonatok felhordását is. Tűzvédő bevonatok célja, tűz esetén megvédeni az acélszerkezeteket a túlmelegedéstől. Az acélszerkezet 500°C feletti hőmérsékleten elveszítheti statikai tartóképességét, összeroskadhat. A tűzvédő bevonat anyaga magas hő hatására habosodik, hűti a fémszerkezetet a túlhevüléstől. Védőhatást percekben mérik, meddig képes megvédeni tűz esetén a szerkezetet a túlmelegedéstől.

A fényezés mellett vállaljuk alkatrészek, gépek profestését is, melyről itt olvashat.

 

Fotógaléria

Ipari fényezés