A gyöngyszórás egy lehetséges felületkezelési és tisztítási eljárás. Felületkezelés, melyet nálunk is igénybe vehet. Komplex fémipari szolgáltatások.
Gyöngyszórás

Gyöngyszórás, tisztítás és felületkezelés

Rendelkezésre álló felületkezelési technológiáink között a profestésen és ipari festésen kívül megtalálható a gyöngyszórás is.

A folyamat során az alkatrészek selymes fényű, homogén felületet kapnak. A kisebb jellegű sérüléseket, karcokat, a gép megmunkálásból eredő nyomokat eltünteti. A gyöngyszórás a rozsdamentes anyagból készült termékek, alkatrészek egy lehetséges felületkezelése is.

Használt anyag: Fehér színű, PH semleges 40-70 mikronos mikro gömb üveggyöngy. Formájából adódóan a kezelt felületet nem sérti meg, csak a szennyeződést távolítja el. Vízben nem oldódik, nehézfémet, mérgező anyagot nem tartalmaz. Keménysége MOHS 6.

Mivel az üveg más anyagokkal nem lép kémiai reakcióba, a kezelt felületen korróziót valamint idegenfém lerakódást nem okoz, ezáltal nemesacél, alumínium és színes és nemesfémek számára ideális szóróanyag.

A gyöngyszórás a leghatékonyabb felület előkészítési módszer bevonatkészítés esetén (pl. festés, porestés), mivel kellő hatékonysággal távolítja el a felületre tapadt szennyeződéseket, régi bevonatokat (festék, horgany), rozsdát. Továbbá biztosítható vele az új bevonatok megfelelő tapadásához szükséges felületi érdesség is.

A gyöngyszóró termünk mérete: 6000*4300*2500 mm.